Рецепт лимонного кексу від Валентини Хамайко

Сніданок. Вихідний
07:00
У вихідні

Ведуча програми поділилася рецептом смачного кексу до чаю.

Поділитися:
Logo Telegram Logo Facebook Logo Viber

У програмі «Сніданок. Вихідний» телеведуча Валентина Хамайко показала, як приготувати ніжний та ароматний лимонний кекс до чаю, а також розкрила кілька секретів приготування ідеальної випічки.

Існує дуже багато рецептів кексу. Є навіть їх своєрідна класифікація: дріжджові, бісквітні і навіть вологі. Пропонуємо вам рецепт смачного десерту, який неодмінно сподобається вам та вашій родині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадне і горіхове пісочне печиво: Фірмовий рецепт від Валентини Хамайко

ЛИМОННИЙ КЕКС: ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА

Масло – 180 г.

Цукор – 290 г.

Ванільний цукор – 10 г.

Яйце – 2 шт.

Жовток – 1 шт.

Борошно – 350 г,.

Цедра 2-х лимонів

Лимонний сік – 2 ст. л.

Сіль – ½ ч. л.

Сода – ½ ч. л.

Сметана – 200 г.

Читайте також: Рецепт солодких кексів з бананом і вівсянкою

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ГЛАЗУРІ

Цукрова пудра – 200 г.

Білок одного яйця

Чебрець

ЛИМОННИЙ КЕКС: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Масло викласти в чашу для блендера. Туди ж додати цукор та ванільний цукор. Усе збити до однорідної консистенції.

Яйця та масло мають бути кімнатної температури, - зауважує Валентина Хамайко.

  1. До готової суміші вкинути збиту сметану. Знову усе перемішати в блендері.

Якщо ви хочете мати ідеальну ніжну текстуру у вашому майбутньому кексі, потрібно додати збиті вершки або домашню жирну сметану, - говорить ведуча.

  1. По черзі додати яйця та один жовток, постійно помішуючи.
  2. Цедру лимона натерти на терці і вкинути в основу для тіста. Збити у блендері.

Натираючи цедру лимона пам’ятайте, що нам потрібна лише жовта цедра, біла – дасть непотрібну гіркоту, - зазначає Валентина Хамайко.

  1. Вичавити сік з лимонів.
  2. Борошно, сіль та соду перемішати в окремій мисці.

Борошно для кексу має бути слабким, тобто кількість білку в ньому має бути мінімальна, - зауважує телеведуча.

  1. Сухі інгредієнти вкинути до основи для тіста. У кінці додати лимонний сік.

Пам’ятайте інтенсивно змішувати тісто для кексу не можна, - попереджає Валентина Хамайко.

  1. Готове тісто викласти у форму для кексів. Запікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
  2. Витягнути кекси та накрити їх фольгою. Поставити допікатися в духовку на 15-20 хвилин.
  3.  Листочки чебрецю розтерти із цукровою пудрою до однорідної консистенції. Додати у суміш лимонний сік. Усе перемішати і залишити на декілька секунд.
  4. Білок із цукровою пудрою перемішати. Процідити суміш чебрецю з лимонним соком у білкову масу.
  5. Поставити кекси на решітку і покрити зверху глазур’ю.
  6. Залишити холонути на півгодини.

Готові кекси можна подавати до чаю.  

Нагадаємо, не та давно Валентина Хамайко поділилася запашного українського бублика.

Телесніданок
Всі відео
Новини по темі

Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Приймаю